Tutorial buat minus one..


Alhamdulillah..
Siap jugak tutorial nie…first time buat tutorial…hehehe
Thanks to my bro for giving the software to capture all the screen activities in *.avi
—————————————————————-
Syarat untuk cara ini berjaya ialah:
Lagu mesti ada suara hanya disebelah, satu channel shj..
(extract dari video)
atau dalam kata lain, version karaoke….
tapi xsemua video yg karaoke kat YouTube boleh buat…
kene cari arr video yang boleh…

USAHA TANGGA KEJAYAAN!

Contoh Video Yang Boleh:

Awie- Di Penjara Janji
http://www.youtube.com/watch?v=7aTZTJmFVUo

Download Hasilnya:
Awie – Dipenjara Janji (karaoke)

KEPERLUAN

Layari Web:
http://wwww.keepvid.com/

Download & install:

Audacity (A Free Digital Audio Editor)
http://audacity.sourceforge.net/

LAME MP3 encoder (Allows Audacity to export MP3 files)
http://audacity.sourceforge.net/help/faq?s=install&item=lame-mp3

AoA Audio Extractor (Extract Audio From Video)
http://www.aoamedia.com/audioextractor.htm

GOM Player (Check Video sesuai / tak sesuai)
http://www.gomlab.com/eng/

*semua freeware,no crack & hacks =)
*tgk video tutorial yang dah aku sediakan…
*Allah bg ilham masa jamuan batch aku kat sekolah…
diorg nk pki minus one…nk nyanyi..
diorg suh aku figure out…jeng2…ini la hasilnyer…

LayanzZz.

About these ads

33 Respon to “Tutorial buat minus one..”


  1. 1 farah A Januari 23, 2009 at 5:58 am

    heyy, i tried the tutorial. tapi kan, when i drag in video yg dah d dwnld ke GOM. nape takde bunyi ek? i mean, the sounds dissappear. heheh.and, i just cant figure it out. helppp me!!:)

    rep kat email boleh? thnks

  2. 2 cik n April 5, 2009 at 9:23 am

    eh kenape ek bile aku convert video to mp3 file,die terus keluar suara kat dua2 channel? so x bleh nk extract dh. help me if u can. thanks!

  3. 3 lia Julai 16, 2009 at 5:29 am

    salam

    saya nak buat minus one.tapi xde karaoke…boleh ke…?

  4. 4 Fizzi wing April 4, 2011 at 4:22 pm

    kalau nak cari ringtone atau nak wat minus one dari ape2 lagu pun, sila pergi ke

    http://kerdamio.blogspot.com/

  5. 5 ikhwan Mei 14, 2011 at 5:19 pm

    bro….ada x lagu biarku menjadi lilin-pelangi….minus one…aku dh search.xda.huhuhu.help me…penting utk wat persembahan hari guru ni

  6. 7 amira syahira Mac 2, 2012 at 4:04 pm

    saya nak lagu minus one hitam putih kehidupan oleh sheila majid . saya dah cuba cari . tapi tak jumpa dan ini sangat urgent

  7. 9 kuku April 1, 2012 at 11:46 pm

    boleh tlg wat kan minus one lagu set the fire to the rain

  8. 11 fazril April 14, 2012 at 2:30 am

    salam nk mintak tlg buat lagu ni…..dah try tp stuck dkt gom……dia x play suara…..http://www.youtube.com/watch?v=KrM5h4BSiZY

  9. 14 mulaw Mei 14, 2012 at 8:09 pm

    Hai, macam mana nak tau lagu suara dia kat sebelah channel ja ? huhuhu thank youu.

    btw nice tutorial…

  10. 15 mulaw Mei 14, 2012 at 8:44 pm

    Ohh saya tau dah mcm mana. Tp susahnya nk cari yg suara kat sebelah je. Huhuhuhu tak leh buat sendiri ker?

  11. 16 suri2 Jun 5, 2012 at 4:10 am

    kalau lagu mp3 camna erk…xnak video……tolong……….dah try saya nak lagu nie urgent sgt…..nak hilangkan suara.
    lagu:terukir bintang-yuna
    words boyzone….leh tak dah 2 hari dtg cc still buat xjadi

  12. 17 amin Jun 14, 2012 at 6:45 pm

    kalau nak buat minus one tapi nak video pasal nak lirik macammana heh

  13. 21 lia Julai 13, 2012 at 6:01 am

    assalam…nak minta tolong buatkan minus one dari lagu rakyat negeri pahang tajuk”burung kenek-kenek”…just nak muzik sja…harap dapat bantu yerrrr…untuk pertandingan potensi kanak2 peringkat negeri…dah cuba buat tapi xbleh…thnks

  14. 22 aimi Ogos 15, 2012 at 3:28 am

    salam boleh tlg buat kan minus one aeman x???wahai ayah dan ibu.. kat utube xde la..plez..

  15. 23 ayu Oktober 8, 2012 at 2:12 am

    As salam… Bole buat utk saya x…. I’ll pay for the service

  16. 24 azlin Oktober 19, 2012 at 12:52 pm

    assalamualaikum…. boleh tolong sy……. buatkan minus one lagu gembala biri-biri dan serigala yang upin ipin 2. ni untuk persembahan akhir ank murid saya. dh try buat guna audacity tp x jd. still ada suara org. http://www.youtube.com/watch?v=sAdbplDwanI

  17. 25 ina Februari 22, 2013 at 10:47 am

    tolong buat minus one lagu ni boleh x..egent sgt ni…untuk program eskk…
    plezsss….:)

  18. 26 ina Februari 22, 2013 at 10:54 am

    tolong buat minus one lagu ni boleh x..egent sgt ni…untuk program eskk…
    plezsss….:)..lagu terima kasih tuhan by mawaddah…

  19. 27 abdul razak Mac 8, 2013 at 11:27 pm

    bro nak altimet syukur boleh tak? pleaseee please please…i pening la nak buat show for dinner i ;(

  20. 28 Azlie Ibrahim Mac 15, 2013 at 4:14 pm

    saya da cuba tp xdpt la..apa masalah

  21. 29 Haziqah Fatihah Mei 6, 2013 at 7:20 am

    salam, tolong buatkan Ratuku Awie boleh.? banyak kali cuba dah tapi lemah betul IT ni :(

  22. 31 hana Mei 29, 2013 at 12:35 pm

    salam…le tolong uatkan minus one utk lagu nie..urgent la… ni link lagu tu http://www.youtube.com/watch?v=hBbUWkr5Hl0 .. tolong ye…thanks

  23. 32 eyla Oktober 7, 2013 at 3:53 pm

    Assalamualaikum.. boleh tolong buat minus one untuk lagu pulau pinang boria.. Ni link dia https://www.youtube.com/watch?v=QzhtAOD26os .. saya dah cuba buat banyak kali tapi tak boleh.. minta tolong sangat ye..

  24. 33 Fikry Attamimi Mac 30, 2014 at 8:16 pm

    Assalamu’alaikum.
    boLeh minta tolong buat instrumental lagu http://www.youtube.com/watch?v=YfzNn9WdYPU .
    saya sudah cari instrumentalnya di youtube tapi kaga’ ada.
    Minta bantuan-nya ya saudara’Qu


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s





Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: