Export/import database Joomla!

bukak phpmyadmin dan ikut step di bawah nie:
export
1. pilih database joomla.
2. export.
3. select all tables.
4. choose structure options.
5. go!

save file yg korang dpt tu nanti. file tu boleh jadi .sql, .zip atau .qz terpulang pada pilihan yg korang buat kat bhgn Compression. dan file .sql tu org panggil SQL DUMP.

import

1. bukak tab SQL kat phpmyadmin.
2. copy paste code dari SQL Dump.
3. Go!

Dan masa proses import nie biasanya korang akan hadapi masalah bila proses export database tu tak betul. pastikan masa export tu kat step 4 betul ikut macam mana yg ditunjukkan.

Itu sahaja, selamat mencuba!

http://www.joomla-my.org

Advertisements

0 Responses to “Export/import database Joomla!”



  1. Tinggalkan Komen

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s




Laman

September 2007
I S R K J S A
« Ogo   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Add to Technorati Favorites

Statistik

  • 75,649 hits

Aku benci DADAH!
Aku benci Firefox!
Advertisements

%d bloggers like this: